Arbetsgivare

Lika svårt som det är för en person med funktionsnedsättning att få arbete, lika svårt kan det vara att anställa en person med funktionsnedsättning. Det uppstår snabbt en situation där en eller flera myndigheter kan bli inblandade, där personal behöver informeras/utbildas och där en arbetsplats och arbetsuppgifter behöver anpassas.

Därför finns Funkisförmedlingen även för att hjälpa intresserade arbetsgivare. Man kan väl lite enkelt förklarat beskriva det som så att vi tar hand om alla krångligheter åt en arbetsgivare, så att processen mot arbete ska bli så enkel, smidig och snabb som möjlig. Allt det här är alltså inte svårt på något sätt, men det underlättar väldigt mycket om man kan systemet och kan prata det rätta språket, och det kan vi!

Du som arbetsgivare ska höra av dig till oss! Vi kan engagera oss mycket eller lite. Vi kan vägleda, förklara, tipsa och trixa. Vi har olika anställningskoncept där ni slipper papper och krångel. Vi har mycket erfarenhet om hur man gör och vem man ska prata med om olika saker. Vi kan också ge många exempel på hur man har gjort och hur det fungerar på andra arbetsplatser.