Sysselsättning/fritid

Fritid

Vad det gäller fritidsaktiviteter så hänvisar vi här till Funkibator förenings allmänna medlemsverksamhet. Där erbjuds det träffar kring teknik, djur, resor. Det arrangeras fikan där alla är välkomna och då och då blir det grillningar. Vi har både fritidsaktiviteter av mer kursliknande karaktär och fritidsaktiviteter som är mer av social karaktär.

Se mer på www.funkibator.se.

Sociala fikatillfällen har vi på fredagar.
Grillaktiviteter kommer lite då och då över hela året.
Pizzakvällar på helger.
Hundcafé på lördagar.
TV-spelskvällar då och då.


Allmän sysselsättning


Avseende allmän sysselsättning så deltar man i det hos oss på dagtid. Där kan det handla om en situation där du deltar på daglig verksamhet men tycker att du vill göra något annat. Det kan också handla om en situation där du inte alls är redo eller beredd för den vanliga arbetsmarknaden men ändå vill komma med i ett sammanhang och få hjälpa till. Då brukar man prata om sysselsättning utan krav på att du ska få ett arbete med anställning. Inom ramen för sysselsättning kan man arbeta med något som man tycker är kul och givande och samtidigt ha folk omkring sig. Det här är ett bra mycket bättre alternativ än att sitta hemma mellan fyra väggar och utan sociala kontakter.

Vår sysselsättningsinriktade Green room-verksamhet kretsar kring växter, odlingar, dekorationsväxter, växthus, kompostering.