Hjälpmedelsbutik

Hjälpmedelsbutiken, Funkibatorbutiken, startade 2011 på uppmaning av Landstingets hjälpmedelscentral. Då fanns det ingen aktör i hela Kronobergs län som sålde de mindre hjälpmedlen som inte längre delades ut av Landstingets eller kommunernas hjälpmedelscentraler.

Idag är vi etablerade i tillgängliga butikslokaler på Infanterigatan 10 i Växjö. I ett brett sortimentet har vi allt för toalett och hygien, kök och mat, lösningar för sittande, rollatorer och käppar för stödjande. Vi har även en rad specialprodukter så som dockor i rullstol, de perfekta presentprodukterna från Koizol och fina träkäppar från Gastroc. Vi är återförsäljare för Sveriges mest etablerade och största hjälpmedelsgrossister och tillverkare där några exempel är Etac, Swereco, Invacare, Varsam, Iris med synhjälpmedel med flera.

Hos oss kan du se produkterna på plats och skulle vi inte ha det på hyllan så kan vi snabbt och enkelt beställa hem. Vi arbetar också med större hjälpmedel så som vårdsängar, elscotrar och möbler men i de fallen gör vi ofta specialbeställningar med precis de produkterna kunderna önskar.

Vi arbetar med något som heter Fritt val vilket innebär att vi har alternativa produkter till det som finns hos hjälpmedelscentralen. Så om du och din arbetsterapeut är överens om att någon annan produkt kan behövas så är det ofta något vi har eller kan beställa hem.

Välkommen till vår butik där du kan hitta många produkter du inte ens visste fanns.

Katarina Lindwall är en av våra butiksansvariga. Hon vägleder och ger råd när du söker efter en produkt.
Rollatorer i mindre format och med en fin design säljer vi som komplement till en första rollator som man brukar få från sin kommun.